‘Geloof jij in wonderen?’, vraagt het buurjongetje. ‘Hoe zou ik er niet in kunnen geloven?’, zeg ik. ‘Laten we jou als voorbeeld nemen. Kun jij je voorstellen dat je over tien jaar als een volwassen man voor me staat, met een rijbewijs op zak en met een vriend of vriendin aan je zijde die je hand pakt?’ Hij vraagt geschokt waar de lego ligt.’
 
 


Is deze kunstbrief niet goed leesbaar? 

Nog niet ingeschreven voor de kunstbrief? 




 
 
Eve Arnold,
Silvana Mangano
at the Museum of 
Modern Art New York

 
 


BREAKING-de-week-column #141

‘Geloof jij in wonderen?’, vraagt het buurjongetje. ‘Hoe zou ik er niet in kunnen geloven?’, zeg ik. ‘Laten we jou als voorbeeld nemen. Kun jij je voorstellen dat je over tien jaar als een volwassen man voor me staat, met een rijbewijs op zak en met een vriend of vriendin aan je zijde die je hand pakt?’ Hij vraagt geschokt waar de lego ligt.

Het doodgewone is al een wonder. Van zo’n formaat dat we het niet eens kunnen bevatten. Maar voorbij die alledaagse wonderlijkheden overkwam me er dit jaar één die buitengewoon is. Ik schreef eerder dat ik aan het verhuizen was, in transitie verkeer, dozen van hot naar her sleep, en dat See All This een nieuw onderkomen nodig had.

We hadden die nieuwe plek op de lange termijn moeten schuiven, maar in de zomer zaten we op een dood spoor, toen ik op stel en sprong iets moest vinden voor het team, dat zorgeloos met vakantie was. Vertwijfeld liep ik door de verschillende buurten van Amsterdam om een idee te krijgen van hoe te vinden wat ik zocht:

Centraal, licht, ruim, tuin, goed bereikbaar, betaalbaar, en liefst met onmiddellijke ingang. Een verlanglijstje dat elke Amsterdamse makelaar bekend voorkomt en waardoor elke vierkante meter voor astronomische bedragen wordt uitgevent. ‘Cultuur kan de stad niet in’, zei de ene kenner. De ander zei: ‘Amsterdam zit volledig op slot.’ 

Ik zette er het universum op. Ik riep mijn overleden schoonmoeder aan. Niet meer dan enkele dagen later kreeg ik uit verschillende hoeken exact hetzelfde advies: ‘Moet jij niet eens contact opnemen met die man die zei dat hij een jaar op See All This ging wachten?’ Ruim over datum schreef ik hem: ‘Wacht je misschien nog altijd op ons?’

Hij schreef terug dat de tijden waren veranderd, maar dat hij graag in mogelijkheden dacht. Een lang verhaal kort (waarover later meer). Het is See All This gegund te verhuizen naar een historische plek in het hart van de stad, met een zee aan ruimte om het magazine te vertalen naar een leven met kunst, een prachtige binnentuin en een restaurant waar je koffie kunt komen drinken. 

Coming soon in 2023:
See All This in Amsterdam

Nicole Ex,
hoofdredacteur




 
 

 


WORD VRIEND
INCL. PRETTY BRILLIANT!

Word Vriend van See All This voor €54,95 en ontvang een jaar lang See All This kunstmagazine, inclusief het nieuwe winternummer — Pretty Brilliant women in the arts deel II — én een welkomstgeschenk naar keuze!


 
 


SEE ALL THIS TIPS
TENTOONSTELLINGEN

Deze week: tentoonstellingen in Rotterdam, Amsterdam, Knokke en Arnhem.


 
 

Piranesi op papier, t/m 5 maart, Depot Boijmans Van Beuningen, Rotterdam

 

Ibrahim Mahama, t/m 19 maart, Oude Kerk, Amsterdam 

 
 

Tara-Eva Kuijpers Wentink, t/m 5 februari, Cultuurcentrum Knokke-Heist

 

How Dare You Make Me Feel This Way, t/m 14 mei, Museum Arnhem

 
 

Advertentie

 
 


LEZERSPOST


*


“ik word altijd super vrolijk van de columns
goede kerstdagen en een gelukkig nieuw jaar!

— Rutger Vlek



 
 


STUUR DEZE BRIEF DOOR
Deel deze tips en verhalen met andere kunstliefhebbers






 
 

 
 


Deze nieuwsbrief is met liefde voor kunst verstuurd. 
Wil je niet langer post van See All This ontvangen? Je kunt je hier afmelden.

Komt de kunstbrief in je spambox terecht? 
Voeg [email protected] toe aan je adresboek.

© See All This 2022, alle rechten voorbehouden