‘‘Carlo, Carlo,’ gilt ze schril over de heuvels, ‘Vene qui!’. Het is genoeg geweest, vindt ze. Als hij valt, moet er voor hem gezorgd worden, het is tijd dat hij stopt. Maar de 88-jarige Carlo klimt dezelfde nacht opnieuw zijn raam uit, terwijl zijn hond hem opwacht: ‘In de nacht vind ik het prettig in het bos naar de uil te luisteren, in de nacht vind ik het fijn een mooie truffel te vinden.’
 
 


Is deze kunstbrief niet goed leesbaar? 

Nog niet ingeschreven voor de kunstbrief? 
 
 

Een truffeljager, uit Tacuinum sanitatis 
in medicina uit de Österreichischen Nationalbibliothek,  
 

BREAKING-de-week-column #146

‘Carlo, Carlo,’ gilt ze schril over de heuvels, ‘Vene qui!’. Het is genoeg geweest, vindt ze. Als hij valt, moet er voor hem gezorgd worden, het is tijd dat hij stopt. Maar de 88-jarige Carlo klimt dezelfde nacht opnieuw zijn raam uit, terwijl zijn hond hem opwacht: ‘In de nacht vind ik het prettig in het bos naar de uil te luisteren, in de nacht vind ik het fijn een mooie truffel te vinden.’ 

Diep in de bossen van Piemonte in Noordwest-Italië zoekt een stel oude mannen samen met hun honden naar een van de meest geliefde en kostbare ingrediënten in de keuken: de truffel. De makers van The Truflle Hunters wisten tot deze kleine gemeenschap door te dringen en hebben een onvergetelijk monument opgericht – vol nostalgie, passie, dreiging en drassige bossen.

Al in de eerste eeuw omschrijft Dioscorides de truffel als ‘een wortel zonder steel, lichtbruin, die wordt opgegraven en die rauw of gekookt gegeten kan worden’. De verkoper in de film beschrijft zijn truffels liever alsof het uitverkoren vrouwen zijn: ‘Ze ruiken heerlijk. Ze zijn prachtig en mooi rond.’ Terwijl hij ze telefonisch voor astronomische bedragen verkoopt, steekt hij er verliefd zijn neus in.

In deze besloten wereld, waar elke truffeljager op zichzelf werkt en alleen woont (op Carlo na), spelen grote belangen en worden de geheimen van het bos met niemand gedeeld. Zeker niet nu de hellingen worden platgetrapt door dagjesjagers en de maffia de trufffelhonden van de beste jagers vergiftigt. Ze delen alles met die hond – hun bord, hun bad, hun bed, hun liefde.

Ooit, op een druilerige herfstdag, werd ik in een afgeragde Panda meegenomen naar een kleine trattoria diep in de heuvels van Spoleto voor mijn beste bord spaghetti met verse truffels ooit (o!). Deze week kreeg ik een uitnodiging voor een vijfgangendiner met trufffels. Ik kan er helaas niet bij zijn, maar als jij wel — zie de uitnodiging hieronder — kijk dan eerst naar The Truffle Hunters en ga!
   
Nicole Ex,
hoofdredacteur 
 

Dit fabelachtige, waargebeurde verhaal over de inwoners van een vergeten, kleine gemeenschap, die geestdriftig proberen hun buitengewone levensstijl te behouden en hun land te beschermen, is een ode aan een levenslange, menselijke passie. The Truffle Hunters is hier te bekijken > 
 

TRUFFELDINER
@DROOG

Er zijn nog een aantal plekken vrij voor Una Cena Particolare: een 5-gangen truffeldiner met wijnarrangement in Italiaanse stijl op zaterdag 18 februari vanaf 18.00 uur @Droog in Amsterdam.  
 

WE WAREN BENIEUWD...
ENQUETE

Vorige week schreven we je over onze nieuwe plek in Amsterdam, en vroegen we wat jou naar deze plek zou brengen. (Gemist? Lees het hier >) We kregen erg veel reacties en suggesties: bedankt voor je inbreng en betrokkenheid! Nieuwsgierig geworden naar de meestgekozen antwoorden? Zie hieronder de top-3.

Wat wil je bij See All This zien, doen of meemaken?
Thematische tentoonstellingen (74,7%)
Masterclasses met kunstenaars (68,9%)
Lezingen over kunst, natuur en reizen (64,7%)

We vertellen je snel over onze aankomende plannen. Wordt vervolgd… 
 

 


WORD VRIEND
INCL. PRETTY BRILLIANT!

Word Vriend van See All This voor €54,95 en ontvang een jaar lang See All This kunstmagazine, inclusief het winternummer — Pretty Brilliant women in the arts deel II — én een welkomstgeschenk naar keuze!


 
 


SEE ALL THIS TIPS
LONDON GUIDE

Na onze Venetië-gids, zijn we terug met nieuwe tips voor plekken over de grens! Dit keer gidsen we je door Londen. Zie hieronder een aantal tips en bekijk ze allemaal in onze London Guide >


 
 

SHREEJI NEWS AND MAGAZINES
Shreeji Newsagent, op een van de meest iconische straten van Londen, Chiltern Street, selecteert zorgvuldig de mooiste magazines. Ook See All This vind je terug in hun kast.

 

SESSIONS ARTS CLUB
Verscholen in de oude jury-eetkamer in Sessions House Clerkenwell ligt de nieuwe Sessions Arts Club. Naar deze urban sanctuary kom je voor de goeie cocktails en het dakterreas.

 
 

LABOUR AND WAIT
Een winkel vol tijdloze, alledaagse items. Van keuken- en tuinspullen tot vintage kleding em boeken: hier vind je spullen voor het leven.

 

SPAZIO LEONE
Opgericht door de in Napels geboren Gennaro Leone, trekt deze showroom in Oost-Londen designliefhebbers van over de hele wereld aan. Bezoek is mogelijk op afspraak.

 
 


STUUR DEZE BRIEF DOOR
Deel deze tips en verhalen met andere kunstliefhebbers


 
 

 
 


Deze nieuwsbrief is met liefde voor kunst verstuurd. 
Wil je niet langer post van See All This ontvangen? Je kunt je hier afmelden.

Komt de kunstbrief in je spambox terecht? 
Voeg [email protected] toe aan je adresboek.

© See All This 2022, alle rechten voorbehouden